Sağlık-Sen Sekretarya Eğitim Toplantıları; Basın ve İletişim, Hukuk, Mevzuat ve Toplu Sözleşme, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantılara Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Durali Baki,  Sinan Kuluöztürk  İdris BAYKAN Abdullah DUMAN Mustafa IRGATLIOĞLU katıldı. 

Toplantılarda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, hızlı kararlar ve doğru adımlar ile sağlık emekçisinin mali, özlük ve sosyal açıdan refaha ulaştırmak için gayret gösterdiklerini anlattı. Sahanın önemine dikkat çeken Doğan, “Bizim anlayışımızda sendikacılık sahada yapılır. Genel Merkez olarak bizler de sahanın nabzını tutmak için, sahanın taleplerini tam olarak yansıtabilmek için birçok çalışma içerisindeyiz” şeklinde konuştu. 

“İnsanı ve Emeği Merkeze Aldık”

Oluşturdukları komisyonlar ve yaptırdıkları çalıştaylar ile herkesin bilgisini, görüşünü aldıklarına dikkat çeken Doğan, “Kurduğumuz odak çalışma grupları ile tüm konuları detaylandırıyoruz, yaptığımız saha araştırmaları ile beklentileri, talepleri topluyoruz. Bu toplantımız da yine aynı amaca hizmet etmektedir. Şubelerimizden gelen, birbirinden kıymetli başkanlarımızın gerek kendi alanları ile ilgili gerekse genel görüşlerini almak, yol haritamızı belirlemek ve doğru adımlar atmak için bir aradayız” ifadelerini kullandı. 

İnsanı ve emeği merkeze alarak, Sağlık-Sen’i geleceğe daha güçlü bir biçimde taşımak için durmaksızın çalıştıklarını belirten Doğan, “En büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir” dedi. 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecine de vurgu yapan Doğan, “Sağlık ve sosyal hizmet alanında yetkili sendika olarak, sorunların tespitinden, çözüm önerilerine ve masada etkili, beklentileri karşılayan, bilimsel çalışmalarla da desteklenen bir sözleşme yapmak adına, önem ve öncelikleri belirlenmiş, stratejisi geliştirilmiş bir dosya ile masada olacağız“ diye konuştu. 

Genel Başkan Doğan’ın konuşmasının ardından sekretarya toplantılarına geçildi. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Kurumsal İletişim Hedeflerimize Ulaşma Noktasında Stratejik Öneme Sahip

Basın ve İletişim Sekretaryası Toplantısında Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan bir sunum gerçekleştirdi. Baykan, Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak belirlenen hedefler doğrultusunda kurumsallığa büyük önem verdiklerini anlatarak, “Doğru zeminde profesyonel şekilde yürütülen kurumsal iletişim, hedeflerimize ulaşma noktasında stratejik bir öneme sahiptir. Artan rekabet ortamında tutarlı ve güçlü bir şekilde sendikal mücadele verebilmenin yolu birlikte hareket etmekten, söz konusu birliği sağlamak için de teşkilatımızla ve sağlık çalışanlarımızla etkin iletişim yürütmekten geçmektedir” ifadelerini kullandı. 

Kurumsal sosyal medya mecralarındaki değişim ve gelişimi hakkında da bilgi veren Baykan, şube başkanlarının sorularına yanıt verdi. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan’ın ardından Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç, “Sosyal Medyada Sendika İletişimi” konusunda bir sunum gerçekleştirdi. 

Daha sonra Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Göksu ise “Dezenformasyon” konusunda bilgi verdi.

Genel Merkez Uzmanlarından Aziz Mahmut Şahin ise Basın ve İletişimden Sorumlu Şube Başkan Yardımcılarına sosyal medya kullanımı hakkında kısa bir eğitim verdi. 

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Verilecek Her Bir Katkının Kıymeti Paha Biçilemez

Hukuk, Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekretaryası Toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, toplu sözleşme sürecine yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Toplu Sözleşme sürecinin sahadan gelecek talep ve fikir önerileri ile sürdürülmesi ve bu doğrultuda sonuçlandırılması öncelikli hedefimiz. Verilecek her bir katkının kıymeti paha biçilemezdir” ifadelerini kullandı.

7. Dönem Toplu Sözleşme Eylem Planı kapsamında bu zamana kadar yapılan çalıştay, komisyon toplantıları, saha değerlendirmeleri hakkında konuşan Irgatoğlu, toplu sözleşme sonrası devam eden süreçte yapılacak eylemler ve sahadan beklenilen çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Daha sonra şubelerin Hukuk, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcıları sahadan getirdikleri talepleri ve gözlemledikleri diğer sorunları Sağlık-Sen Hukuk Danışmanları ve Mevzuat Uzmanlarına iletti. 

Toplantı, soru-cevap şeklinde devam etti. 

Genel Başkan Yardımcısı Duman: “Sendikam İçin Bi’ Fikrim Var” Projemiz Hazır

Eğitim ve Sosyal İşler Sekretaryası Toplantısında şube başkan yardımcılarıyla bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Duman, bilginin güç olduğu günümüzde sahanın nabzını tutmak, sağlık çalışanlarının sorunlarını, beklentilerini belirlemek, ihtiyaçlarını analiz etmek ve çalışmalara bu doğrultuda yön vermenin öncelikleri arasında olduğunu ifade etti. Ulusal ve uluslararası projeler, yönetim ve teşkilat eğitimleri, sosyal ve kültürel çalışmalar, indirim anlaşmaları gibi birçok konuda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceklerini belirten Duman, Eğitim ve Sosyal İşler Sekretaryasına bağlı SASAM Enstitüsü’nün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Her şeyin dijitalleştiği ve bir telefona sığdığı bu günlerde sendikal bilgi ve paylaşımları için dijital bir platform hazırlığı içinde olduklarını söyleyen Duman, “Sağlık-Sen Akademi Uzaktan Eğitim Platformu”  çalışmalarına devam ettiklerini anlattı. Aynı zamanda tüm teşkilatın katılabileceği “Sendikam İçin Bi’ Fikrim Var” proje yarışması hazırlıklarının da tamamlandığı bilgisini verdi. Sendikacılık faaliyetlerine büyük katkı sunacağına inandıkları “Kardeş Şube” projesini anlatan Duman, sendika ile ilgili tüm bilgilere ulaşım sağlayabilecek Sağlık-Sen Tanıtım Kartı’nın ise yakın zamanda tüm teşkilata dağıtımının yapılacağını söyledi. 

Genel Başkan Yardımcısı Duman, daha sonra teşkilat mensuplarının sorularını yanıtladı. 

 

 

 

Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir