Özellikle mesleğinde uzmanlaşmış, yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamış sağlık çalışanlarının hak ettikleri ücretlere kavuşamadıklarını belirten Doğan, sağlık sektöründe uzun süredir var olan bu adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini söyledi.

“Hemşirelerimiz aldıkları sorumluluğa uygun bir gelir elde edemiyor. Yoğun mesai saatleri, yüksek risk faktörleri ve ağır iş yükü göz önünde bulundurulduğunda, mevcut ücret politikası sağlık çalışanlarını tatmin etmekten çok uzak”

dedi. 

Yeni Bir Hemşirelik Meslek Kanunu Şart

Doğan, hemşirelerin mesleki anlamda yetki ve sorumluluklarının açık ve net bir şekilde belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, yeni bir Hemşirelik Meslek Kanunu oluşturulmasının zorunluluk haline geldiğini belirtti.

“Hemşirelerin görev tanımları netleştirilmeli, branşlaşma sağlanmalı ve uzmanlıklarına uygun çalışma şartları oluşturulmalıdır. Bunun yanında, mevcut ücret politikası da bu düzenlemelere paralel olarak yeniden ele alınmalıdır”

ifadelerini kullandı. 

Sağlık-Sen olarak, Aralık ayında Ebelik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikleri hatırlatan Doğan,

“Ebelerin görev tanımlarının genişletilmesi gibi, hemşirelerin de mesleki sınırlarını netleştiren bir düzenleme yapılmalıdır. Sağlık çalışanlarının haklarının korunması, hizmet kalitesinin artması açısından büyük önem taşımaktadır. Konuyla ilgili olarak hazırladığımız raporu önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşacağız”

dedi. 

4688 Sayılı Kanun Değiştirilmeli

Toplantıda kamu görevlilerinin haklarını düzenleyen 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun artık mevcut koşullara uygun olmadığını belirten Doğan, sağlık çalışanlarının toplu sözleşme süreçlerinde ciddi hak kayıpları yaşadığını dile getirdi. “Bu yasanın revizyonu için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çalışanlarımızın haklarını daha güçlü bir şekilde savunabilmemiz için sendikal yapıdaki eksikliklerin giderilmesi gerekiyor” dedi. 

Sağlık-Sen’den Üyelere Özel Destekler

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu da sendikanın sadece özlük hakları için değil, sağlık çalışanlarının sosyal yaşamlarını destekleyici projeler üzerinde de çalıştığını belirtti.

“Sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve mali hakları konusunda güçlü bir sendikal mücadele yürütürken, aynı zamanda sosyal projelerimizle üyelerimize doğrudan destek sağlamaya devam ediyoruz. Sendikamız, eğitim programları, hukuki destekler ve sosyal yardımlarla çalışanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik adımlar atmaktadır”

diye konuştu. 

Sendikanın üye odaklı çalışmalarına devam edeceğini vurgulayan Irgatoğlu, 8. Dönem Toplu Sözleşme süreci için hazırlıkların başladığını ve çalışanların haklarını en güçlü şekilde savunacaklarını ifade etti. 

Birlik ve Dayanışma Mesajı 

İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz da sendikanın birliği ve dayanışmayı ön planda tuttuğunu belirterek, “Üyelerimizin sadece işyerlerinde değil, sosyal yaşamlarında da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için mücadelemizi yılmadan sürdüreceğiz” dedi. 

Sağlık çalışanlarının haklarının korunması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için sendikanın güçlü bir şekilde çalışmalarına devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, temsilcilerin özverili çalışmalarıyla sendikanın daha da büyüyerek etkili bir yapı haline geleceğini belirtti.

“Hedefimiz, çalışanlarımızın tüm haklarını koruyarak, onların daha iyi şartlarda hizmet vermelerini sağlamaktır. Sendikamız, üyelerinin yanında olmaya devam edecek”

ifadelerini kullandı.

Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir