Küçüklüğünden beri müziğe ilgi duyan Gürbüz, özellikle konuşma kaybı yaşayan hastalarla türküler aracılığıyla iletişim kurarak, onların yeniden konuşmasına katkı sağlıyor.

Türküyle Tedavi Yöntemi

Rehabilitasyon servisinde görev yapan Gürbüz, hastaların uzun süreli yatış sürecinde moral bulmalarına yardımcı olmak için şarkılarla odalarına giriyor. Bazı hastalara isimlerine uygun şarkılar söyleyen Gürbüz, zamanla onların da kendisine eşlik ettiğini söylüyor. Beyin hasarı nedeniyle konuşamayan birçok hasta, türküler aracılığıyla ses çıkarabiliyor veya melodiyle tepki verebiliyor.

Sözle Değil, Melodiyle Konuşuyorlar

“Kelime çıkışı olmayan bir hastayla sayıları saydıramıyordum ama ‘Bir mumdur, iki mumdur’ diyerek sayı öğretmeye başladım” diyen Gürbüz, konuşma merkezi ile müzik merkezinin beyinde farklı yerlerde olduğunu vurgulayarak şarkıların bu tür hastalar üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirtti.

“İyilik iyileştirir”

12 Mayıs Hemşireler Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Gürbüz, hemşireliğin sevgi, empati ve sabır gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. “Bir daha dünyaya gelsem yine hemşire olmak isterim” diyen Gürbüz, “İyilik iyidir, iyilik iyileştirir” sözleriyle yaklaşımını özetledi.

“Türkücü Hemşire” Unvanı Hastalardan

Hastane personelinden başka kimseyle uzun süre iletişim kuramayan hastalar için müziğin bir umut olduğunu söyleyen Gürbüz, “Taburcu olurken beni ‘türkücü hemşire’ olarak hatırlasınlar, yeter” ifadelerini kullandı.

“Sadece Hemşire Değil, Vatan Borcunun Sessiz Sesi”

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hafize Yıldız da hemşireliğin yalnızca tıbbi bir görev değil, aynı zamanda topluma ve vatanına sessiz bir hizmet olduğunu belirterek tüm hemşirelerin Hemşireler Günü’nü kutladı.

Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir